Melen Barajı Maketleri

Melen Barajı Maketleri Nedir?

Melen Barajı Maketleri, özellikle de son dönemlerde hakkında sıklıkla araştırma yapılmakta olan maket çeşitleri arasında yer alıyor. Melen Barajı maketi de gerek eğitim alanında gerekse tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları için de sıklıkla üzerinde araştırmalar yapılmakta olan maket türleri arasında kendine yer buluyor. Melen Baraj maketi ile alakalı bilgiler verilmeden önce bu barajın özelliklerini incelemek önemli olacaktır. Melen Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Sakarya ilinin Kocaeli ilçesindeki Melen Çayı üzerinde yer almaktadır. Bu barajın en önemli görevi Büyük Melen Projesi dahilinde İstanbul’daki insanlara içme suyu temin edilmesini sağlamasıdır. Barajdan elde edilmekte olan diğer bir konu ise elektriktir. Elektrik üretimini de gerçekleştirecek olan baraj, projeye uygun bir şekilde inşa edilirse 45 MW kurulu bir güce sahiptir.

Melen Barajı Maketleri Nasıl Yapılır?

Melen içme suyu kapsam dahilinde yapılmakta olan proje aşamalı olarak devreye girdiği zaman da enerjisinde azalmalar kendini göstermiştir. İlk kademe dahilinde yılda 183,33 Gwh, ikinci kademe dahilinde yılda 140,60 Gwh, üçüncü yıl itibari ile 92,92 Gwh üretim yapılması planlanmaktadır. Melen Barajı maketleri için örnek alınan baraj Melen Çayı’nın denizle birleşmiş olduğu yere 7 km uzaklıkta bulunmaktadır. Baraj alanında var olan çayın drenaj havzası 2.371 km iken yıl bazındaki ortalama debi ise 1599 hmküp olarak hesaplanmaktadır. Var olan bu akışın %67’si olan 1077 hmküp her sene İstanbul’daki insanlara içme suyu olarak gönderilecektir.

Ankara Maket

Genel olarak Melen Barajı maketleri ile alakalı çalışmalar yapılırken temel amaç gerçeklik olmalıdır. Gerçeklik ile temsil edilen konu arasında doğru bir şekilde köprü görecek olan tasarım ile fikrin fiziki anlamda sunumu olması ile beraber elle tutulabilecek tarzda gerçek bir nesne olması gerekmektedir. Hazırlanacak olan maket ile beraber yalnızca çizim yapılarak ifade edilmesi zor hale gelen problemlerin yanı sıra malzemeler ve gölge gibi birbiri ile ciddi anlamda ilişkisi olan konuların birebir şekilde gösterilmesi hedeflenmektedir. Yalnızca maketin çevresinde hareket edilmez, aynı zamanda maket de hareket ettirilebilir. Bu sayede de var olan projeye çok daha farklı açılardan bakılması da sağlanmış olur.

Maketçi

Baraj maketleri ile alakalı yapılmakta olan çalışmaların her geçen gün artış göstermeye başlaması ile beraber artık yaratıcılık daha öncesinde olmadığı kadar önemli bir hale gelmeye başlamış oldu. Aynı zamanda ortaya çıkartılmakta yaratıcılığın teknik ve yöntemlerinin sistemli hale getirilip geliştirilmesi de gerekmektedir. Baraj maketleri hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli detayların başında, alanında deneyimli isimler ile çalışılması gelmektedir. Bu tarzda maketler hali hazırda çok fazla detayı içerisinde barındırmak zorundadır. Yani alanında yeterli deneyime sahip olmayan isimlerin yapacakları çalışmalar asla istekleri yerine getiremeyecektir. Bunun olmasının engellenmesi adına mutlaka alanında deneyimli isimler tarafından çalışmaların yapılması ve gerekli olan her konunun üzerinde durulması gerekir.



ankara baraj maketi, ankara maket, ankara maket firmaları, ankara maket firması, Ankara Maketçi, ankara mimari maket, ARAZİ MAKET, ATIK SU MAKET, BAHÇECİK BARAJ MAKETİ, BALLIKAYA BARAJ MAKETİ, baraj maketi, baraj maketi yapımı, cami maketi, CN 235 SİMÜLATÖR MAKETİ, DERİNER BARAJI MAKETİ, ENDÜSTRİYEL MAKET, endüstriyel maketler, ENERJİ SANTRALİ MAKETİ, ERMENEK BARAJI MAKETİ, fabrika maketleri, GAZLAŞTIRMA TESİSİ MAKETİ, GÖKÇELER BARAJ MAKETİ, görsel tasarım tanıtım maketleri, hediyelik maketler, İÇMESUYU ARITMA MAKET, interaktif maket, Işıklandırılmış Maket, KABARTMA TOPAGRAFİK HARİTA MAKET, KAMULAŞTIRMA MAKETİ, kat kesit maketi, KIĞI BARAJ MAKETİ, KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ-İÇME SUYU TESİSLERİ MAKETLERİ, konut maketi, MAKET, maket baraj yapımı, maket mimari, maket nasıl yapılır ?, maket yapımında 10 altın kural, makine maketleri, MELEN BARAJI MAKETİ, mimari maket, mimari maket nasıl yapılır ?, Mimari Maketler, müze maketi, NEHİR SANTRALİ MAKETİ, ofis maketleri, otomasyon maketler, peyzaj maketi, prototip model, savaş maketleri, savunma sanayi prototip maketleri, sergi maketi, SİLVAN BARAJI MAKETİ, SİLVAN BARAJI MAKETİ SU DEVİRDAİMLI, spor tesisi maketleri, SULAMA MAKETİ, tarihi maketler, tefrişli kat maketleri, ticari yapı maketleri, topografik arazi maketi, TOPOĞRAFİK MAKET, uzaktan kontrollü maketler, villa maketi, VİYADÜK MAKETİ, yarışma maketleri, YUSUFELİ BARAJI MAKETİ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimari Maket Yapımı

Savaş Uçağı Maketleri 3 Boyutlu

Kabartma Topografik Harita Maket