Yusufeli Barajı Maketi

Yusufeli Barajı Maketi Nedir?

Yusufeli barajı maketi konumuza girmeden önce mevzu bahis baraj hakkında biraz bilgi sahibi olmanızı isteriz. Çoruh Nehri üzerine inşa edilmiş olan ve 270 metre civarındaki gövde yüksekliği ile dünyanın en büyük barajları listesinde 3. sıraya yerleşecek olacak olan 540 MWe güce sahip olacak Yusufeli Barajının, yıllık 1 milyar 888 milyon kilovatsaat elektrik üreteceği söylenmektedir. Bu üretim seviyesi Türkiye elektrik tüketiminin binde 7'si anlamına gelmektedir.

2 milyar 130 milyon m3 depolama kapasitesine sahip olan Yusufeli Barajı, Çoruh Nehri üzerinde bir işletmede bulunuyor ve kurulacak hidroelektrik santralleri içerisinde en yüksek depolama kapasitesine sahiptir. Barajın bu yüksek depolama kapasitesi, Çoruh Nehri'nin yıllık debisinin yaklaşık %30'una denk gelmektedir. Bu özelliği ile Yusufeli Barajı'nın alt kotlarında bulunan dört barajın enerji üretimindeki verim de artacaktır.

Yusufeli Barajı Maketi Nasıl Yapılır?

Yusufeli Barajı'ndan su tutulması sebebi ile Yusufeli ilçe merkezinde ve yakınındaki 3 köy sular altında kalacaktır. Bu nedenle yaklaşık 20 bin nüfusa sahip olan Yusufeli ilçesini taşıma işlemleri devam etmektedir.
Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılmıştır. Temeli 26 Şubat 2013'te atılmıştır. Yusufeli Barajı; Karadeniz bölgesinde, Artvin’in 70 kilometre güney batısında, Çoruh nehri üzerine inşa edilecektir. Tamamlandığında 540 MW kurulu güç ile yılda ortalama 1,8 milyar kWh enerji üretimi sağlayacaktır. Tesis işletmeye alındığı zaman çift eğrilikli beton kemer kategori içerisinde dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacaktır. Yusufeli barajının bu özelliklerinden sonra, Yusufeli barajı maketi yapmamız hakkında şunları söyleyebiliriz;

Ankara Baraj Maketi

Maketler kişilere hayal kurmak yerine bir gerçeklik sunmakta, ve bundan daha da önemlisi projelerini oldukça kolay hale getirmektedir. Örneğin çizim üzerinden bir baraj planı yapamayan biri, barajın maketini gördüğünde planlamalarının süresini en aza indirgeyebilir. Baraj maketleri ve Yusufeli baraj maketi hem bir karar kolaylaştırıcı olacak, hem yapılacak planların daha detaylı incelenmesi, hem de sağladığı fayda ölçüsünü göstererek yardımcı olabilir.
Maket üreten kişilerin ve şirketlerin ise mutlaka sahip olması gereken özellikler vardır. Bildiğiniz gibi tecrübe, profesyonellik, ileri teknoloji gibi özellikler oldukça önemlidir. Şirket bu özellikler sayesinde baraj maketleri alanında deneyim ve gelişmiş teknolojisini kullanır, gerekli plan ve uygulamaları göz önüne serer. Baraj maketleri için ve Yusufeli barajı maketi için gereken birkaç özellik şunlardır;

Ankara Maket

-Süreci sistematik yürütmek: Maketçilikte yapılacak olan şeklin tam olarak anlaşılması, araştırılması, yapılması gerekenlerin detaylandırılması, eserin oluşturulması ve zamanında teslimi gibi çeşitli adımlar bulunur. Eserin oluşturulması sırasında bilgisayar üzerinden yapılan bir çok hazırlık, malzemenin toplanması, malzemenin hazırlanması, parçaların birleştirilmesi, elektrik ve su sisteminin oluşturulması, detayların eklenmesi, eserin fanusa konması vs. gibi çeşitli adımlar vardır.
-Disiplin ve sabır: Yukarıda saydığımız kısımların aksamadan ve gecikmeden gerçekleştirilmesi ve aynı zamanda kaliteli bir sonuç elde edilebilmesi için maketçilerin mutlaka disiplinli bir biçimde çalışmaları ve sabırlı bir şekilde eserle ilgilenmeleri gerekir.

 ankara baraj maketi, ankara maket, ankara maket firmaları, ankara maket firması, Ankara Maketçi, ankara mimari maket, ARAZİ MAKET, ATIK SU MAKET, BAHÇECİK BARAJ MAKETİ, BALLIKAYA BARAJ MAKETİ, baraj maketi, baraj maketi yapımı, cami maketi, CN 235 SİMÜLATÖR MAKETİ, DERİNER BARAJI MAKETİ, ENDÜSTRİYEL MAKET, endüstriyel maketler, ENERJİ SANTRALİ MAKETİ, ERMENEK BARAJI MAKETİ, fabrika maketleri, GAZLAŞTIRMA TESİSİ MAKETİ, GÖKÇELER BARAJ MAKETİ, görsel tasarım tanıtım maketleri, hediyelik maketler, İÇMESUYU ARITMA MAKET, interaktif maket, Işıklandırılmış Maket, KABARTMA TOPAGRAFİK HARİTA MAKET, KAMULAŞTIRMA MAKETİ, kat kesit maketi, KIĞI BARAJ MAKETİ, KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ-İÇME SUYU TESİSLERİ MAKETLERİ, konut maketi, MAKET, maket baraj yapımı, maket mimari, maket nasıl yapılır ?, maket yapımında 10 altın kural, makine maketleri, MELEN BARAJI MAKETİ, mimari maket, mimari maket nasıl yapılır ?, Mimari Maketler, müze maketi, NEHİR SANTRALİ MAKETİ, ofis maketleri, otomasyon maketler, peyzaj maketi, prototip model, savaş maketleri, savunma sanayi prototip maketleri, sergi maketi, SİLVAN BARAJI MAKETİ, SİLVAN BARAJI MAKETİ SU DEVİRDAİMLI, spor tesisi maketleri, SULAMA MAKETİ, tarihi maketler, tefrişli kat maketleri, ticari yapı maketleri, topografik arazi maketi, TOPOĞRAFİK MAKET, uzaktan kontrollü maketler, villa maketi, VİYADÜK MAKETİ, yarışma maketleri, YUSUFELİ BARAJI MAKETİ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimari Maket Yapımı

Savaş Uçağı Maketleri 3 Boyutlu

Prototip Modeller