Yarışma Maketi

Yarışma Maketi Nedir?

Ortaya koyulan projelerin görsel anlamda istekleri yerine getirmesi her zaman son derece önemlidir. Çünkü aksi durumda proje kendi içerisinde ne kadar güzel bir görünüme sahip olursa olsun fark etmez, istekleri yerine getirme ve hedef kitleye karşı tanıtım işlemlerinin yapılabilmesi adına gerekli çalışmalar yapılamayacaktır. Yarışma maketi de yine mimari maketler içerisinde yer almakta olan maketlerden biridir. Bu tarz maketlerin yapılmasındaki temel nedenlerden biri, ortaya koyulan yapıların yalnızca bütünlüklerini değil ayın zamanda konumlandırılmış olan araziden başlayarak bağlantılar ve çevresel bileşenlere kadar oldukça ayrıntılı tarzda çalışmalar yapılmaktadır. Maketin hazırlanışı esnasında ana bina ön planda tutulur. Fakat bunun yanı sıra çevresinde bulunmakta olan her türlü detayın üzerinde de özenli şekilde durulur.

Yarışma Maketi Nasıl Yapılır?

Genel olarak yarışma maketi ile alakalı ön plana çıkan ilk detay diğer maket türlerine oranla ölçeklerinin daha büyük olmasıdır. Böylelikle her türlü detayın net bir şekilde karşı taraftan görülmesine olanak tanır. Birçok makette tasarım sırasında açık renkler ön planda olsa da yarışma maketlerinde ağırlıklı olarak pastel renkler kullanılır. Bunun nedeni ise pastel renklerin gerek görünüm anlamında gerekse detayları ön plana çıkartması bakımından çok daha etkili olmasıdır. Yarışma maketleri hazırlanılırken önemli olan şey projenin net olarak belirtilmesinin ardından buna göre en uygun olacak tarzdaki maketlerin hazırlanmasıdır. Bu sayede aynı kulvarda yer alan diğer maketlere oranla hazırlanılan maket çok daha etkileyici bir görünüme sahip olacaktır.

Ankara Maket

Bununla beraber yarışma maketi konusunda önemli olan detaylardan bir diğeri de yarışma esnasında yaşanabilecek olan her türlü değişimin de mümkün olan en kısa süre içerisinde yapılması da sağlanmış olacaktır. Birçok kişi yarışma esnasında değişimlerin yapılmasının gereksiz olduğunu düşünebiliyorlar. Gerçekte ise yaşanılabilecek olan stresten ötürü makette yaşanabilecek olan olumsuz durumlar sonrasında makette eklenmesi ya da çıkartılması gereken detaylar bulunabilir. Bunların doğru zamanda doğru şekilde düzeltilmesi ile beraber de yarışma maketleri herhangi bir sorun olmadan ilgili yerlerde kullanılabilmektedir. Yarışma maketleri söz konusu olduğu zaman dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan biri materyal seçimidir. Çünkü doğru materyallerin seçilmemesi durumunda maketin görünümü istenildiği gibi doğal bir halde olmayacak, aynı zamanda yarışmanın olduğu yere götürülmesi esnasında makette bozulmalar ve kırılmalar meydana gelecektir.

Maketçi

Hazırlanacak olan yarışma maketi için ilk aşamada ne tarzda bir tasarım yapılması gerektiğine karar verilir. Özellikle de bu konuda deneyimli kişiler ile yapılacak olan görüşmeler ile beraber bilindik tarzdaki maketler yerine çok daha yaratıcı ve profesyonel maketlerin ortaya çıkartılması da sağlanmış olur. Daha sonrasında ise maketin tasarımı ile alakalı her türlü detay netleştirilmiş olur. Bunun ardından da tasarım üzerinde yapılan çalışmaların maket üzerinde yer alması adına gerekli olan her türlü çalışma yapılarak maket yarışmaya hazır hale getirilir.
ankara baraj maketi, ankara maket, ankara maket firmaları, ankara maket firması, Ankara Maketçi, ankara mimari maket, ARAZİ MAKET, ATIK SU MAKET, BAHÇECİK BARAJ MAKETİ, BALLIKAYA BARAJ MAKETİ, baraj maketi, baraj maketi yapımı, cami maketi, CN 235 SİMÜLATÖR MAKETİ, DERİNER BARAJI MAKETİ, ENDÜSTRİYEL MAKET, endüstriyel maketler, ENERJİ SANTRALİ MAKETİ, ERMENEK BARAJI MAKETİ, fabrika maketleri, GAZLAŞTIRMA TESİSİ MAKETİ, GÖKÇELER BARAJ MAKETİ, görsel tasarım tanıtım maketleri, hediyelik maketler, İÇMESUYU ARITMA MAKET, interaktif maket, Işıklandırılmış Maket, KABARTMA TOPAGRAFİK HARİTA MAKET, KAMULAŞTIRMA MAKETİ, kat kesit maketi, KIĞI BARAJ MAKETİ, KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ-İÇME SUYU TESİSLERİ MAKETLERİ, konut maketi, MAKET, maket baraj yapımı, maket mimari, maket nasıl yapılır ?, maket yapımında 10 altın kural, makine maketleri, MELEN BARAJI MAKETİ, mimari maket, mimari maket nasıl yapılır ?, Mimari Maketler, müze maketi, NEHİR SANTRALİ MAKETİ, ofis maketleri, otomasyon maketler, peyzaj maketi, prototip model, savaş maketleri, savunma sanayi prototip maketleri, sergi maketi, SİLVAN BARAJI MAKETİ, SİLVAN BARAJI MAKETİ SU DEVİRDAİMLI, spor tesisi maketleri, SULAMA MAKETİ, tarihi maketler, tefrişli kat maketleri, ticari yapı maketleri, topografik arazi maketi, TOPOĞRAFİK MAKET, uzaktan kontrollü maketler, villa maketi, VİYADÜK MAKETİ, yarışma maketleri, YUSUFELİ BARAJI MAKETİ


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimari Maket Yapımı

Kabartma Topografik Harita Maket

Prototip Modeller