Mimari maket nasıl yapılır ?

Mimari Maket Nasıl Yapılır Cevabı

Mimari maket nasıl yapılır diye sorulduğu zaman ilk olarak üzerinde durulacak olan konu, maketlerin hazırlanmasından önceki planlama aşamasıdır. Planlama işlemleri yapılırken mimari maket ile alakalı gerekli olan her türlü ön çalışmanın dikkatli şekilde yapılması gerekir. Mimari paket konusunda başarılı sonuçların elde edilebilmesi adına ilk aşamada bu alanda yeterli bilgiye sahip olan kişilerin çalışmaları, ortaya herhangi bir eksik sonucun çıkmasının önüne geçer. Mimari maketler isteklere göre ölçeksiz veya ölçekli şekilde hazırlanabilir. Ölçeksiz şekilde hazırlanılacak olan maketlerde standart olarak belirlenmiş ölçeklerin yanı sıra isteklere bağlı şekilde belirlenmiş ölçekler de kullanılabilir. Mimari alanda ortaya çıkartılmış ya da çıkartılacak olan projelerin tanıtımı ve gerekli detayların üzerinde özenle durulabilmesi adına mimari maket kullanımı artış göstermeye başladı. Mimari maketlerin kullanımlarının çok fazla artış göstermediği dönemlerde yapılan maket örnekleri çok daha belli başlı modellerde hazırlanırdı. Bundan dolayı da mimari maketlerin yapılışları ile alakalı gerçekleştirilen çalışmalar birbirine benzerdi. Lakin ilerleyen zaman ile beraber mimari maket konusunda da farklılıklar kendini gösterir hale geldi. Böyle olunca da mimari maketler ile ilgili araştırmalarını çok daha farklı tarzlarda şekillendirmeyi hedeflerler. Mimari maketlerin istekleri yerine getirebilecek tarzda özel olarak hazırlanması, projenin hazırlandığı firma ile alakalı hedef kitlenin aklında herhangi bir soru işareti oluşmaması adına son derece önemli olmaktadır.

Mimari Maket Nasıl Yapılır Çözüm

Şimdilerde meydana gelmekte olan yenilikler ışığında mimari maket nasıl yapılır diye sorulduğu zaman ilk olarak üzerinde durulacak olan konu, maketlerin hazırlanmasından önceki planlama aşamasıdır. Planlama işlemleri yapılırken mimari maket ile alakalı gerekli olan her türlü ön çalışmanın dikkatli şekilde yapılması gerekir. Mimari paket konusunda başarılı sonuçların elde edilebilmesi adına ilk aşamada bu alanda yeterli bilgiye sahip olan kişilerin çalışmaları, ortaya herhangi bir eksik sonucun çıkmasının önüne geçer. Mimari maketler isteklere göre ölçeksiz veya ölçekli şekilde hazırlanabilir. Ölçeksiz şekilde hazırlanılacak olan maketlerde standart olarak belirlenmiş ölçeklerin yanı sıra isteklere bağlı şekilde belirlenmiş ölçekler de kullanılabilir.

Ankara Maket

Ölçekli olarak hazırlanacak olan mimari maket modellerinde ise projenin ölçekleri baz alınarak buna göre ölçekleme işlemleri yapılır. Gerçekleştirilecek olan çalışmalarda ölçülerin doğru şekilde belirlenmesi de son derece önemli olur. Ölçülerin birbiri ile uyumlu olması, görünümün istekleri etkili şekilde yerine getirmesini sağlar. Bu konuya yeterli şekilde dikkat edilmemesi durumunda ortaya birbiri ile hiçbir şekilde uyumlu olmayan bir maket çıkacaktır. Mimari maketlerde yalnızca yapıların hazırlanması yetmez. Bununla beraber maketin çevresinde yapılan ya da yapılacak düzenlemelerin de maket içerisinde belirli bir düzenle yer alması gerekir. Böylelikle projeyi inceleyecek olan kişiler yalnızca belli bir yapıyı değil aynı zamanda yapının çevre ile uyumu ve görünüme yapmış olduğu katkıyı da ayrıntılı olarak inceleyebilirler.

Maketçi

Yapılacak mimari maket için kullanılacak materyaller ise son dönemlerde oldukça geniş bir yelpaze üzerinden ortaya koyulur. Bilindik tarzdaki materyallerin yanı sıra birçok firma kullanılacak materyallerin projenin yapımında tercih edilen materyaller olmasını tercih edebilir. Bunun nedeni ise maketi inceleyecek olan kişilerin materyalleri de aynı zamanda inceleme imkanına erişmesidir. Maketlerin el ile yapılması artık çok geride kaldığı için yeni dönemlerde artık başta 3D yazıcılar olmak üzere birçok farklı makine kullanılır. Maketlerin her bir detayının üzerinde durulması gerektiği için ortaya çıkartılma süresi uzun olabilir. Dolayısıyla maketlerin hazırlık aşamasında süre göz önünde bulundurularak çalışmalara başlanması gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimari Maket Yapımı

Savaş Uçağı Maketleri 3 Boyutlu

Kabartma Topografik Harita Maket