Sergi Maketi

Sergi Maketi Nedir?

Turistik ve tarihi açıdan oluşturulan projelerde Sergi Maketi ihtiyaçları ortaya çıkmaktadır. Bu alana yönelik yapılan çalışmalar ticari özellik dışında, tarihi özellikleri de kapsamaktadır. Çalışmalardaki asıl amaç insanlık adına kültürel ve tarihi yönden önemli yapı ya da materyallerin üretimleridir. Bu konuda açılan sergilerde, yaratmış oldukları hissiyat oluşturulmak istenilmektedir. Yani cami, kümbet, sarnıç, saray ve köprüler gibi materyallerin kalabalık kitlelere servis edilerek, tanıtımları sağlanmak istenilmektedir. Böyle bir amaca girişilmek istenildiğinde, çıkarılacak materyallerde kusursuzluk aranmaktadır. Çünkü noksanlıklar ve ana tasarımdan uzak eklemeler, eleştirileri beraberinde getirmektedir. Herkes tarafından bilinen yapılara karşı oluşturulan bu tutum, tanıtım amacının ters yönde tepmesine yol açabilecektir. Mimari konulu lansmanlarda bu amaç en önemli kriter olarak kabul edilmektedir. Üretici kendi yorumunu katmaktansa, mevcut yapının en görkemli özelliklerini ortaya çıkarmaya çalışmaktadır.

Sergi Maketi Nasıl Yapılır?

Sergi Maketi ihtiyaçları, mimari özellikteki gösterimlerin dışında savunma sanayi, ticari, endüstriyel ve araçları da kapsayabilmektedir. Üretilecek ürünler, hitap edecekleri konseptlerle uyumlu olmalıdır. Aksi bir durum, sunulan materyallerin gerçekliğini ortadan kaldıracaktır. Çünkü klasik oyuncakların üretiminde güdülen amaçlar, bu tarz materyallerde güdülmemelidir. İşin görsel kısmının yanında gerçeklikle bağdaşmasının gerektiği kısmı da dikkate alınmalıdır. Bu konuda girişilecek her türlü müdahalenin doğurabileceği sonuçlar iyi analiz edilmelidir. Gerektiği takdirde klasik stillerin ötesinde tasarımlar sunulmalıdır. Yani gerçeklikle bağdaşan ürünler gerek ses gerek görsel efektlerle desteklenmelidir. Bu sayede kitlelerde yaratacağı etkileşim üst seviyelerde olacaktır. Gösterimin ana amacına hizmet edecek materyaller, proje itibarınızı yüksek performanslı şekilde tamamlamanızı sağlayacaktır.
Gerçeğe bağlı kalınmasının gerek olmadığı bazı gösterimler de planlanmaktadır. Bu hususta edinilecek Sergi Maketi verilmesi gereken detayların önceden analiziyle öne çıkacaktır. Tasarımcıların hayal güçlerini kullanarak yürütecekleri çalışmalar, fantastik noktalara varan düzeye gelebilmelidir. Bunu başarabilmenin yoluysa, bütün hizmetlerin profesyonellik kriterleri doğrultusunda yürütülmesiyle mümkün olmaktadır. Aksi bir durumda, yine harcamaların gereksiz tepkilere yol açması ortaya çıkabilecektir. Bu konuda ihtiyaçlarınızı, bizler gibi referanslı firmalarla karşılamanız, kitlelerin projelere olan ciddiyetlerini daha fazla arttıracaktır. Projelerin teknik boyutlarının dışında, sanatsal dokunuşlar kazandırmakta es geçilmemelidir. Bütünüyle değerlendirildiğinde tam anlamıyla başarılı sıfatını alabilmek bu gibi gereksinimlere bağlıdır.

Ankara Maket

Kurumsal faaliyetlerin kamuoyuyla paylaşılması adına yürütülen projelere de sık rastlanılmaktadır. Bir nevi faaliyetlerin değerlendirilmesini esas alan Sergi Maketi materyalleri, büyük bir titizlikle üretilmelidir. Çünkü ana faaliyetlerden kopuk ya da alakasız tasarımlar, olumsuz değerlendirmeleri beraberinde getirecektir. Özellikle savunma sanayi konusunda takınılması gereken tavır daha ciddidir. Bu alana yönelik yapılan gösterimler, uluslararası kamuoyunun dikkatini çektiğinden amatörlükten uzak olmalıdır. Askeri teknik materyaller ve ekipmanların, gereken ciddiyeti taşımalarıyla, teknik özelliklerini yansıtmaları beklenilmektedir. Ayrıca yatırımcı taleplerinin yöneltilmesi adına belirli bir albeniye sahip olmalıdırlar. Aksi bir durum satış veya yatırım başarısı getirmemesinin yanında, gündem yaratmaya varan noktalara yönelecektir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimari Maket Yapımı

Savaş Uçağı Maketleri 3 Boyutlu

Kabartma Topografik Harita Maket