Maket Ev Nasıl Yapılır?

Maket Ev Nasıl Yapılır ?

Maket ev nasıl yapılır konusundan önce maketin önemi nedir önce onu bir öğrenelim. Tasarım ve üretim sürecinde maket yapılmasının amacı üç boyutlu maketin gerçekliği ve somutluğudur. Maket, tasarımın diğer iki boyutlu medya tekniklerine göre daha net, daha temiz bir deneyim ve tavırla şekillendirilir ve hedef kitleye aktarılmasına olanak verir. Final yapısı üç boyutlu olacak şekilde ön görülen bir tasarım projesinin tasarım çalışmaları iki boyutlu olarak tamamlanmış olsa da, ortaya çıkan proje fiziksel olarak üç boyutlu düz zeminde üretilene kadar tam olarak anlamlı görünmez. Maket yapmak çok büyük bir sabır gerektirir. Boş vakitlerinizi değerlendirebilmeniz için de en iyi yöntemlerden biridir. Maket yapmak istiyorsanız ancak Maket ev nasıl yapılır bilmiyorsanız ve öğrenmek istiyorsanız doğru firmanın sitesindesiniz. Maket yapan insanların el becerileri gelişir ve bir şeyler yarattığınızı görmek özgüveninizin artmasını sağlar. Hem boş vakitlerinizi güzel bir şekilde değerlendirmenizin yanında maket yaparken pek çok şey de öğrenmiş olursunuz. Maket yapmaya başladığınızda olaylara bakış açınızın değişmesi ve sonuca varma yöntemlerinizin kişiliğinize ve zekanıza katkısı küçümsenemeyecek kadar fazladır. Ne kadar çok maket yaparsanız, o kadar hızlı ve pratik bir zekaya sahip olabilirsiniz. Olaylara hangi yönden, nasıl bakılacağını ve ani gelişen olaylar karşısındaki tutumunuza kadar birçok şeyi geliştiren bir iştir maket yapmak. Üstelik yaptığınız maketleri e-ticaret sitelerinde satabilir ve bunlardan kendinize gelir oluşturabilirsiniz.

Maket Nasıl Yapılır ?

Maket ev nasıl yapılır sorusunun ilk cevabı kesinlikle yapıştırıcı ve kesici aletlere sahip olmaktır. Maket yapmaya başlamadan önce kesinlikle bir yapıştırıcı ve maket bıçağına sahip olmalısınız. Çalışacağınız yüzeye zarar vermemek için ise kalın bir karton kullanmalısınız. Basit model maketleri yapabilmeniz için sadece bir maket bıçağı ve uhu yeterlidir. Kendinizi geliştirebilmek için basit modeller ile başlayın. Kağıt, karton, tahta, plastik gibi bir çok araç ile maket yapabilirsiniz. Maket yapmaya başlamadan önce, hangi tür malzemeden maket yapacağınızı seçin. Çünkü her malzemenin yapım araçları farklıdır ve zorlukları farklıdır. Kağıt maketlerde yapıştırmak için sadece uhu yeterli gelirken, tahta maketler için ise kuvvetli bir japon yapıştırıcısına, zımbaya hatta çiviye bile ihtiyacınız olabilir.
Şimdi gelelim mimari Maket ev nasıl yapılır sorunun cevabına. Mimari maket yapabilmek için ise projeye ihtiyacınız vardır. Öncelikle projeler maket ölçeğine getirilir ve maket parçalarının birleşim şeması planlanarak çizimleri hazırlanır. Eğer detaylandırılmış bir hazır proje yoksa, önce fotoğraflar çekilir, ölçüler alınır ve maket ölçeğine uygun olarak fotoğraflar üzerinden çizimler hazırlanır. Başta da belirttiğimiz gibi maket, sabır isteyen bir iştir. Günümüzde lazer kesim, CNC işleme ve 3 boyutlu yazıcı makinalarının maket yapımında kullanılması yüzünden ortaya çıkan ‘maketleri makinalar yapıyor’ gibi bir düşünce kesinlikle yanlıştır. Çünkü her firma, maket yapım aşamasını planlayan, projeleyen, yönlendiren ve gerçekleştiren bir uzman kadroya sahiptir. Her ne kadar makinaların yardımı olsa da maket yapımının en önemli noktası el işçiliğidir. Makinalar sadece bu süreci daha doğru ve verimli kullanmamızı sağlıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimari Maket Yapımı

Kabartma Topografik Harita Maket

Prototip Modeller