Kabartma Topografik Harita Maket

Kabartma Topografik Harita Maket Nedir?

Kabartma topografik harita maket, arazi yüzeyini 3 boyutlu olarak gösterir ve maketi yapılan araziye ait olan yükseklik verilerinden elde edilmiş sayısal model kullanılarak yeryüzü şekillerinin belirli bir ölçeğe bağlı kabartılmasıyla yapılır.
Kabartma topografik harita maket üretebilmek için kabartma haritası yapılacak olan bölgeye ait arazi yüzeyinin uzaktan algılama tekniklerinden biri olan Light Detection And Ranging yöntemi ile taranır. Light Detection And Ranging adı verilen teknoloji, lazer darbeleri ile bir nesne ya da bir düzeyin uzaklığını görmeye yarar. Radar teknolojisine benzer ve radarda kullanılan radyo dalgaları yerine lazer darbeleri kullanılır. LiDAR ile elde edilen verilere göre, içerisinde koordinat, geri dönüş ve yoğunluk gibi bilgileri bulunduran 3 boyutlu nokta bulutu verisi yardımıyla Digital Elevation Modeli (Sayısal Yükseklik Modeli) (DEM) ile Digital Surface Model (Sayısal Arazi Modeli) (DSM) üretilir.
Dem verileri analiz programlarının yardımlarıyla birlikte yeryüzünün belirli bir ölçekte kabartılmasıyla kabartma topografik harita maket oluşturulur. Kabartma topografik harita maket yükseklik değerlerine göre renklendirilir ve eş yükselti eğrilerini de oluşturduğumuzda tamamlanmış olur.
  • Kabartma harita, bir prestij göstergesidir. Bu sebeple birçok üst düzey ofislerde ve toplantı salonlarında bulunur.
  • Kabartma harita, faaliyet göstermiş olduğunuz coğrafyaya hakimiyetinizi simgeler.
  • Kabartma harita mekanda dikkat çeker ve mekanı doldurur bu sebeple müşteri, ziyaretçi ya da heyetlerin ağırlandığı mekanlara koyulabilir.
  • Kabartma haritalar, düz kağıt haritalara benzemez. Bilimsel olarak incelendiğinde, insanlarda yakından inceleme ve dokunma hissi uyandırdığı görülmüştür.
  • Kabartma haritalar, büyük sunumlar gerektirir ve projelerinizi en etkin şekilde sunabilmenizi sağlar.

Kabartma Topografik Harita Maket Nasıl Yapılır

Dış ülkelerde kamu kurum ve kuruluşları ile yerel firmalara, kendi ülkelerinin büyük ebatlı kabartma haritasını hediye ettiğimizde, iş hacminin büyümüş olduğu ve işlemlerin çok hızlı halledildiği konusunda müşterilerimizden geri dönüşler almaktayız.

Ankara Maket Size Nasıl Yardımcı Olacaktır?

Sizinle beraber yapacağımız keşifler, planlama ve tasarımlar ile birlikte; jeoloji, deprem haritaları, milli park haritaları ve benzeri olarak sınırsız sayıda konuda ihtiyacınıza yönelik harita oluşturabilir ve aynı haritaların kabartmasını üretebiliriz. Türkiye'de geleneksel harita üretmek haricinde, müşteriye odaklı tematik ve kabartma harita ihtiyacını tam olarak karşılayabilmek amacıyla 1983 yılından beri Ar-Ge çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Müşteri odaklı çözümler ve seri üretimli haritalar için 333maket.com'da uzman kadromuzla hizmetinizdeyiz.

Ankara Maketçi Firma

Günümüzde her şeyin coğrafya ile birebir alakası olmakta ve doğru bir öğrenim sürecinde haritalar en önemli yardımcı malzemeler arasında bulunmaktadır. Kabartma haritalar bu ihtiyacı karşılıyor ve üç boyutlu algılama, gerçek yeryüzü tanıma ve dokunarak hissetme gibi özellikleri ile geleneksel kağıt haritalardan daha çok öne çıkıyor. Boyutlu standart haritalar için yükseklik verilerinin farklı şekillerde gösterilmesi mümkün olmasına rağmen, eğimsiz olduğu için arazi şekillerinin algılanması zordur. Haritada sağlanan 3 boyutlu görüntü ise, yeryüzü şekillerinin tam olarak algılanmasını sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimari Maket Yapımı

Savaş Uçağı Maketleri 3 Boyutlu

Prototip Modeller