Ev Maketleri

Ev Maketleri  Nedir?

Ev Maketleri modellerine inşaat firmaları tarafından bilgisayarlı 3d modelleme çalışmalarına kıyasla daha çok ihtiyaç duyulmaya başlandı. Konutların proje halindeyken ya da hazırlanmasından sonra çeşitli yerlerde etkili olarak tanıtılabilmesi adına konut maketi kullanımı özellikle de son dönemlerde çok daha fazla artış göstermeye başlamış durumda. Konut maketlerinin kullanımının artış göstermesi ile beraber ise artık birçok isim bu alanda oldukça çeşitli çalışmalar yapmaya başladılar. Onların çalışmalarında kendini göstermekte olan artış ile beraber de artık konut maketleri ve bunların kalitesi ile alakalı oldukça farklı çalışmalar yapılmaya başlandı.

Ev Maketleri Yapımı

Bu alanda çok fazla çalışmanın ortaya çıkmış olması ile beraber de artık ev maketleri ile alakalı gerçekleştirilecek olan çalışmalar daha önceki dönemlere nazaran çok daha önemli bir hale gelmeye başladı. Konut maketlerinin hazırlanmasındaki temel amaç, insanların konutları bulundukları yere gitmemiş olsalar dahi en ince ayrıntısına kadar sorunsuzca inceleyebilme imkanına erişebilmeleridir. Çoğu zaman konu konut maketleri olduğunda birçok kişi bu tarz maketlerin yapımlarının oldukça basit olduğunu düşünebiliyor. Gerçekte ise konut maketini inceleyecek olan kişilerin yapı ile alakalı istedikleri her soruya cevap almak istemelerinden ötürü yapım aşamasında meydana gelebilecek olan sorunlar, maketin yapımı ve sunumu konusunda birbirinden farklı sorunların ortaya çıkması anlamına gelir.

Ankara Maket

Var olan çalışmaların önemini bilen isimler de ev maketleri yapımı öncesinde hazırlık aşamasına ciddi anlamda özen gösterirler. Konutların tanıtımları ve bilgilendirme işlemleri için yapılacak olan bu maketlerde öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken şey, ölçekli ya da ölçeksiz olarak maketin hazırlanılacağına karar verilmesidir. Konutların maketlerinin hazırlanması esnasında ölçekli bir çalışma isteniyorsa, var olan konut ya da projenin ölçülerinin net olarak bilinmesi ve bu ölçülere göre doğru hesaplamaların yapılarak maketlerin boyutları ile alakalı ölçüm bilgilerine ulaşılabilmesi gerekir. Ölçeksiz şekilde hazırlanacak maketlerde ise üzerinde durulan konu, konut ile alakalı detayların mümkün olduğu kadar net bir şekilde belirlenmesi olur. Netlik ne kadar kaliteli bir şekilde ortaya koyulursa, maketin sunulduğu hedef kitlenin olumlu geri dönüş oranı da o derece artar.

Maketçi

Yapılmakta olan incelemeler esnasında da görülebileceği üzere ev maketleri çalışmalarında ağırlıklı olarak konutta kullanılacak malzemeler kullanılır. Bunun nedeni ise maketi inceleyecek olan kişilerin aynı zamanda yapıda kullanılacak ya da kullanılan malzemeler ile alakalı da gerekli bilgileri alabilmesini sağlamaktır. Maketlerin gerek hazırlık gerekse üretim aşamaları çok ciddi anlamda dikkat gerektirir. Bundan dolayı da konut maketlerinin hazırlanışı ile alakalı net bir sürenin verilmesi çok da mümkün değildir. Lakin son dönemlerde hazırlanarak kullanıma sunulan çeşitli makineler ile beraber maketler daha kısa sürelerde hazırlanıyor ve böylelikle de gerek tanıtım ofislerinde gerekse çeşitli fuarlarda konutlar ile alakalı bilgilendirmeler eksiksiz şekilde yerine getirilmiş oluyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimari Maket Yapımı

Savaş Uçağı Maketleri 3 Boyutlu

Kabartma Topografik Harita Maket