İnteraktif maket

İnteraktif maket Nedir?

İnteraktif Maket kullanım alanları turistik amaç yoğunluğunda olsa da akademik amaçlı kullanımlara da tanık olunmaktadır.  Teknolojik imkanların, günümüz itibariyle epey genişlemesi, sunum alanında İnteraktif Maket gibi çözümlerin üretilmesini zorunlu kılmıştır. Müzelerin iç mekanlarında ve sergi salonlarında bu türden materyallere sıklıkla ihtiyaç duyulmaktadır. Kendisini süregelen materyallerden ayırmasındaki en önemli özelliği, verdiği mesajların çok yönlü olmasıdır. Klasik tasarımlara sahip materyaller, sadece görsellik sağlamaktadır. Ancak akıllı maketlerde ana amaç çok farklıdır. Yaşatılmak istenilen bir görsellikten çok hissiyattır. Bu nedenle de üretimlerinde döner tablalı veya yaklaşma sensörlü opsiyonlar eklenmektedir. Seyir yerlerinde ziyaretçilerin maketlere yaklaşmalarıyla birlikte, hareketli görsel olaylar meydana gelmektedir. Ayrıca sadece görsellik değil, materyal konusundaki bilgiler de sesli olarak kullanıcılara sunulmaktadır. Bu sayede edinilen bilgilerin kalıcılığı fazlasıyla arttırılmış olmaktadır.

İnteraktif maket Kullanım Alanları

Öğrencilerin sıradan görsel anlatımlarla daha kolay algıladıkları, bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bu görselliğin durağan olması, algı sürecini yavaşlatmaktadır. Görselin algılanmasını takiben zihinde harekete geçirilmesi gerekebilmektedir. Akıllı materyallerdeyse bu sürecin daha kısaltılması amacıyla, zihinde gerçekleştirilmesi gereken hareketin doğal olarak gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır. Odağın doğrudan algıya yöneldiği süreçte, anlatılmak istenilen konu bilimsel ya da tarihi fark etmeden her yönden kolaylıkla hafızaya alınmaktadır.

İnteraktif maket Çözümleri

Dış mekâna yapılacak İnteraktif Maket çözümlerinde, iç mekanlara göre daha titiz çalışılması gerekilmektedir. Nitekim bu tür projelerde ölçekler daha büyüktür. Bu nedenle de beklentiler en küçük detayların bile ortaya koyulmasını kapsamaktadır. Kenarlarına yerleştirilen kiosk tabanlı dokunmatik ekranlar, materyalle uyumlu bir çalışma gösterecektir. Bilgilendirici içeriklerin sesli ikazı ve tanıtımı yapılan noktaların görsel işaretlemesi yürütülmektedir. Dışarıdan bakıldığında tam anlamıyla kusursuz ve dikkat çekici olmalıdır. Çünkü kendisine kitle çekemeyen bu tür yatırımlar, başarısızlığın tescili olacaktır. Bu sürecin en etkili şekilde yürütülmesi adına beklentilerin öncesinde iyi tespit edilmesi gerekmektedir. Aksi durumda, kitleden uzak yaratılacak materyallerden hiçbir verim alınmayacaktır. Maliyeti de düşünüldüğü vakit, tanıtım stratejilerinin dibe vurmasına yol açacaktır. Hüsrana tanık olunması, tanıtım süreçlerinde istenilmeyen bir durumdur. Çünkü yürüten kişi ya da markanın, işe bakış açısını olumsuz yönde etkilemektedir.

Ankara Maket

İnteraktif Maket alanında uzun senelere dayanan tecrübemiz, bunun yanında değişik alanlara yönelik prototipler, endüstriyel, mimari ve ticari materyalleri kapsamaktadır. Alanının en önemli tasarımcılarını ve mimarlarını barındırmamız, projelerinize yönelik bambaşka inovatif bakış açıları yaratılmasına katkıda bulunmaktadır. Teknik ekibimiz ve envanterimiz, üretim sürecinin teknolojik unsurlardan yararlanarak kısa sürede tamamlanmasını sağlamaktadır. Bu işi pratiğe dökmüş olmamız, üretim sürecinde yaşanılan problemleri kısa vadede çözmemize olanak tanımaktadır. Dolaylı olarak da tecrübemiz sayesinde, projelerin beklentilerden daha kısa sürede teslim edilmeleri söz konusu olabilmektedir. Sahip olunan olanaklar ve müşteri odaklı bakış açımız, sektörel anlamda liderliğe oturmamızı sağlamıştır. Ancak ilkemiz, bu konuma gelmekten çok uzun yıllar kalmak olmuştur. Ticari ve akademik amaçlar fark etmeden en kaliteli hizmetin sunulmasında sorumlu olacağız.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimari Maket Yapımı

Savaş Uçağı Maketleri 3 Boyutlu

Kabartma Topografik Harita Maket